fbpx

NFM: egységes hulladékgazdálkodási rendszer jön létre

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) elindításával egységes rendszer jön létre, ami kiszámítható az önkormányzatok, a lakosság és a közszolgáltatók számára is – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Szabó Zsolt hozzátette: a zrt. április 1-jén kezdi meg a működését.

Az államtitkár úgy fogalmazott: az NHKV pénzügyileg stabilizálja majd a rendszert. Működésétől függetlenül a hulladékszállításról továbbra is az önkormányzatoknak kell majd gondoskodni, valamint továbbra is az önkormányzatok kötik meg a szerződéseket az egyes közszolgáltatókkal – fogalmazott.

A hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésének célja, hogy 1,5 év múlva az egész országban legyen házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, mindenhol ugyanolyan színvonalon, ugyanazt a szolgáltatást kapja mindenki – ismertette az államtitkár.

Szabó Zsolt a lakóépületek energetikai fejlesztésével kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta: április 6-án a Construmán sajtótájékoztató keretében jelentenek majd be egy teljesen új konstrukciót, ami főként a családi házakat érinti majd.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .