fbpx

LMP: a kormány függessze fel a hulladékgazdálkodás átalakítását!

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy azonnal függessze fel a hulladékgazdálkodás rendszerének átalakítását, és tárgyaljon arról az érintettekkel, a változtatás ugyanis a párt szerint akár közegészségügyi veszélyeket is felvet.

    Gerstmár Ferenc, az ellenzéki párt önkormányzati szakszóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: jogi, szakmai és társadalmi szempontból is aggályos a szemétszállítás központosítása.
    Bár a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. április 1. óta tevékenykedik, számos szerződés hiányzik még a működéséhez – hangsúlyozta az LMP elnökségi tagja. A többi közt nem rögzítették a hulladékszállító cégek finanszírozását, nem léptek hatályba a vagyonkezelő működését szabályozó rendeletek, de még a négymillió háztartást kiszolgáló állami hulladékszállító holding számlázási rendszere sem készült el.  
    A politikus emlékeztetett a hulladékgazdálkodási szakma korábbi petíciójára, amelyet több tárcához is eljuttattak, és arra is: Gémesi György, Gödöllő polgármestere és Tarlós István budapesti főpolgármester is bírálta az átalakítást, amely kiszolgáltatott helyzetbe hozza a gazdaságilag meggyengített szolgáltatókat.
    A képviselő a fejlesztési tárca által kedden a hulladéktörvényhez benyújtott módosításról azt mondta: az előterjesztés csak részletszabályokat érint.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .