fbpx

Hulladékért virágot

A hulladékkezelés kategóriában benyújtott pályázat a Nyíregyháza Megyei Jogú Város és a THG Nonprofit Kft. által évente kétszer közösen szervezett akciót mutatta be. Ennek lényege, hogy a hulladékok szelektálásával jelentõsen lecsökkenthetõ a kommunális hulladék mennyisége, a környezetterhelés, megnõ a hulladéklerakók élettartama, a hulladékok újrahasznosításával pedig értékes nyersanyagforrásokat kímélünk meg – írja a szabolcsihir.hu

NEM CSAK VIRÁGÉRT

A tavaszi és õszi akciók során a hulladékgyûjtõ pontokon a lakosságtól átvett és lemért hulladékokért utalványt, vagy pedig növényi hulladékból készült komposztot ad a társaság. A hulladéknál pontosan meg van határozva, hogy kilogrammonként hány forint értékû utalvány adható, illetve milyen mennyiségû komposztot vihet el a lakos. A hulladékokért kapható utalványok nemcsak virágra válthatóak be, szerzõdtek fürdõvel, könyvesbolttal, játéküzlettel, a helyi városüzemeltetõvel (parkolójegy vásárolható), állateledelt árusító bolttal, optikával, számítástechnikai bolttal, a helyi színházzal, valamint a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft-nél is beválthatóak az utalványok. A beváltóhelyek széles körével is igyekeztek a lehetõ legtöbb lakosnak kedvet csinálni az akcióhoz.

JELENTÕS ÉRDEKLÕDÉS

Az idei elsõ akció márciusban zárult, amin több mint félezren vettek részt. Az eredményt a számokkal lehet igazán érzékeltetni: nagyjából 20 000 kilogramm (20 tonna) papír-, 4000 kilogramm mûanyag, 5000 kilogramm üveg-, 500 kilogramm fémhulladék és 200 kilogramm italos karton gyûlt össze, a THG Nonprofit Kft. adatai szerint. Ám a cégnél hozzátették: ennek sokszorosával kell folyamatosan számolni a Nyíregyházán jól mûködõ, a lakosság által tudatosan használt szelektív gyûjtési rendszer eredményeként, melynek keretében – az úgynevezett nagy, sárga-kék edények kihelyezésével – tovább nõtt az odafigyeléssel rendszerezett hulladék mennyisége. Az elismerõ oklevelet a THG Nonprofit Kft. ügyvezetõje, Petró Árpád vette át a keddi díjkiosztón, Budapesten.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .