fbpx

Nem szeretik a lomtalanítást a debreceniek

A lakóknak nem azzal van a bajuk, ha sokan keresnek értéket a hulladék között, hanem azzal, hogy széthordják a szemetet – írja a dehir.hu.

Kidobott vasalódeszka, bútorok és sok minden, ami nem fér be egy normál méretű szemetesbe. Többek között ezeket rakják ki egy lomtalanítás során az utcára. Vasárnap este úgy nézett ki a Bethlen utca egy szakasz, mint egy zsibvásár. A kidobott szemét között a nagyobb bútorokra csapnak le először.

Panaszkodnak a lakók, széthordják a guberálók a szemetet.

Panaszkodnak a lakók, széthordják a guberálók a szemetet.

– Néztem ki az erkélyről, és látom, hogy itt mozognak. Egyszer csak látom, hogy elemlámpával világítottak. De már a szemét közepén voltak akkor. Rúgták szét a szemetet – hallhattuk az egyik lakót.

Amíg a szolgáltató elszállítja a kipakolt, felesleges holmikat, addig sok guberáló megfordul a környéken. A környékek lakókat nem ez zavarja, hanem az, hogy sokszor széthordják a szemetet.

– Volt, aki ilyen fekete zsákba belerakta, aztán úgy elvitte. Nem tudom, miket vittek el – mondta Papp László.

Az AKSD áprilistól november végéig végez lomtalanítást Debrecenben. A lakóközösség az igényt telefonon, vagy akár interneten is bejelentheti.

– Április 4-től dolgoznak a kollégáink és szállítjuk el a lomtalanítás céljából kihelyezett hulladékokat. Pár nap alatt 30 tonnát gyűjtöttek be. A tavalyi év során 436 tonna lomtalanításból származó hulladék került a depóniánkra – közölte Domokos Csilla, az AKSD szóvivője.

A kidobott matracok és használt háztartási eszközök mellett sokszor építési törmeléket és festékes vödröket is látni – mind veszélyes hulladék. Az AKSD azt kéri, hogy a tulajdonosok ezeket ne az utcára pakolják ki, hanem szállítsák el a társaság hulladékudvarára.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .