fbpx

Felszámolják a szükséglerakót Kiskörén

A START közmunkaprogram segítségével folytatódik az illegális hulladéklerakók felszámolása Kiskörén. Most történt meg annak az összegyűjtött hulladéknak az elszállítása a régi sporttelepről, amely többek között az üdülőterületekről gyűlt össze azon üdülőtulajdonosok „jóvoltából”, akik nem szabályos formában helyezték ki szemetüket, ezért a szolgáltató azt nem vitte el – említette meg Magyar Csilla, Kisköre polgármestere. Emellett építési törmelék is van a területen, amely a tornaterem már befejeződött felújításából származik – írja a tiszatoradio.hu.

Az önkormányzat érti a lakossági aggodalmakat, de eddig a csapadékos időjárás után felázott terület nem tette lehetővé a szállítást, nem lehetett géppel ráhajtani a területre. A jó idő beálltával a korábbi munkákból összegyűjtött betontörmeléket máris újrahasznosíthatóvá aprította egy célgép. A feldolgozott építőipari hulladék alkalmas mezőgazdasági földutak felújítására, erre van is terv idén – fejtette ki a városvezető. A munka a jövő héten véget ér a tervek szerint. Az első alkalommal innen elszállított hulladék mennyisége közel 10 tonna volt, mely szabályosan, a környezetvédelmi engedéllyel rendelkező NHSZ-Tisza Kft. lerakójában lesz végleg elhelyezve.

A településvezető tájékoztatása szerint a hulladék elszállítása és lerakási díja megközelíti a 300 ezer forintot, melyet a START-programból finanszíroz Kisköre önkormányzata. Kiemelte: dicséret illeti a munkában résztvevő közmunkások pozitív hozzáállását, amellyel hozzájárulnak a település környezetvédelmi céljaihoz.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .