fbpx

Büntetések, változások, kedvezmény

Büntetni fogják az illegális szemétlerakást Hódmezővásárhelyen. Többek között erről tájékoztatta a sajtót kedden Kovács Pál, a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft. vezetője a Szegfű utcán – írja a promenad.hu.

Lépéseket fog tenni – az önkormányzattal együttműködve – a cég az illegális szemételhelyezés ellen. Egy kamera segíti a beazonosítást, esetenként 5-től 100 ezer forintig terjedhet a büntetés alkalmanként. A részleteket hallgassa meg Kovács Páltól:

Azt is elmondta – az iméntieken túl –, hogy az érintett belvárosi szakaszon 24 olyan vállalkozás van, amelyeknek sem edényük nincs, sem zsákjuk. Ebben is lépéseket fognak tenni.

Ezzel együtt arról is tájékoztatott a cégvezető, hogy kicsit változik a lomtalanítás rendszere. Azt a plusz szolgáltatást biztosítja a cég, hogy félévente lehetősége lesz a lakosnak a rendes szemétszállítás mellett a lomokat is elvitetni. Ehhez az kell, hogy előzetes telefonbejelentés alapján jelezze a lakos ezt az igényét. Így nem hozzánk kell igazodni, hanem az igényekhez fogunk mi igazodni – emelte ki a lényegét Kovács Pál. Ezt is ingyenesen biztosítja majd a cég.

Statisztikai adatokat is közölt, miszerint a január óta működő új rendszer az első negyedévben 80 milliós költségmegtakarítást mutat a korábbi negyedévhez képest a lakosság részéről és számára. Hamarosan kipostázzák az első negyedév számláját – mondta a cégvezető –, amely mellé egy tájékoztató levelet is mellékelni fognak. Ez lényegét tekintve azt fogja tartalmazni, hogy a következő negyedévi számlát már a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja küldeni, amely cég felügyeli, valamint koordinálja az összes szemétszállítással foglalkozó céget az országban. Akik csoportos befizetést eszközölnek a számlák rendezésére, azoknak nem kell majd bemenniük saját bankjukba, hiszen ezt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt. és a bankszövetség megállapodása alapján automatikusan elvégzik a lakosok helyett. „Ez Hódmezővásárhelyen 1300 háztartást érint” – tájékoztatott Kovács Pál.

Valamint bíráló szavakkal illette a korábbi szolgáltatót, az A.S.A-t, ugyanis vélekedése szerint a cég nem fektetett be, így nincs is olyan depónia a városban, ahol az európai és magyar törvények szerint elhelyezhetik a szemetet. „A korábbi fejlesztésekhez képest 5-6 millió forintot költött a cég az elmúlt esztendőkben fejlesztésekre. Ez azonban kevés arra, hogy itt Vásárhelyen megfelelő rendszert működtessünk” – fogalmazott. A szemét egyébként Felgyőre kerül Hódmezővásárhelyről, mert ott van válogató és megfelelő körülmény.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .