fbpx

Törvényben garantált a folyamatos szemétszállítás

Sehol sem áll le a szemétszállítás, az ezzel kapcsolatos hírek teljesen alaptalanok és felelőtlenek; a közszolgáltatás folyamatos ellátását jogszabályi garanciák biztosítják – közölte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NHKV Zrt.) pénteken az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint végső esetben a katasztrófavédelem jelöli ki a feladatot elvégző céget, vagyis nem fordulhat elő, hogy a lakossági szemét elszállítatlanul maradjon.
    Az NHKV Zrt. közleménye felidézi: a hulladékgazdálkodási rendszer átfogó átalakításának célja hatékony és magas színvonalú közszolgáltatás biztosítása, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése és továbbfejlesztése. Bármely közszolgáltató veszteséges működésének oka nem az új rendszerben keresendő. A szolgáltatási díj fizetésének feltételeit tartalmazó minisztériumi rendelet két napja jelent meg a Magyar Közlönyben.
    Az előfinanszírozás lehetőségrendszeréről és feltételeiről az NHKV Zrt. folyamatosan tájékoztatja a közszolgáltatókat. A Zöld Híddal folytatott április 18-i egyeztetésen az NHKV Zrt. 60 százalékos előfinanszírozási lehetőséget ajánlott fel a működéshez szükséges források fedezésére. Az NHKV célja, hogy valamennyi közszolgáltatóval együttműködjön, a társaság eddigi gyakorlatához hűen a jövőben is nyitott minden egyeztetésre a hulladékgazdálkodási rendszer hatékony működtetése érdekében.
    Arról, hogy Budapest kivételével már nyár közepén országszerte leállhat a szemétszállítás a Magyar Nemzet írt pénteki számában önkormányzati vezetőkre és a közszolgáltatást végző cégekre hivatkozva.
    A napilap közölte, a Pest és Nógrád megye több mint száz településén szemétszállítást végző Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. levélben fordult az április óta a számlázást végző NHKV Zrt.-hez és a katasztrófavédelemhez, mert tartalékai kifogytak, ha az NHKV rövid időn belül nem fizet, nyár közepén leállhat a szolgáltatás.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

One thought on “Törvényben garantált a folyamatos szemétszállítás

 • 2016/05/31 at 14:45
  Permalink

  Tisztelt Cím!
  Találtam az egyik honlapon közszolgáltatói azonosító számokat, és ugyanezen helységekről az NHKV.hoz rendelt számlaszámokat is.
  Nem vagyok biztos abban, hogy ezek az adatok jók -e illetve, hogy valóban a Megyei céghez tartozom-e.
  Így nem gondolom, hogy a csoportos beszedési megbízást a listán szereplő Bihari Nonprofit Kft. felé megadjam.
  Mikorra várható konkrét, egyértelmű tájékoztatás?
  Polgár. 2016. május 31. Köszönttel: Gyovai.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .