fbpx

Kínaiak építhetnek hulladékfeldolgozót Kárpátalján

A kínai China Western Power Industrial Co. kész hul­la­dék­feldolgozó üzemet létesíteni, amely napi 400 tonna szilárd háztartási hulladék fogadására lenne alkalmas, melyet villamos energiává alakítana át, méghozzá anélkül, hogy ezzel szennyezné a környezetet – olvasható a Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó hivatalos weboldalán megjelent közleményben.

– Májusban találkoztunk a cég vezetőivel és előzetesen megvitattuk az együttműködés alapjait – idézi a közlemény a kormányzót –, most pedig gyakorlatilag a célegyenesbe jutottunk. A cég beutazta Ukrajna számos megyéjét a maga befektetési projektjével, de úgy határozott, hogy Kárpátalján állapodnak meg, mivel csak itt nem kértek tőlük pénzt az akadálytalan vállalkozásért. Részünkről megvan az elvi hozzájárulás a gyár megnyitásához, teljesíteni fogjuk azokat a feltételeket, amelyek a helyi hatóságoktól függnek. Jelenleg keressük a megfelelő földrészleget.

A gyár üzembe helyezése megoldhatja az évtizedek óta gondot okozó szemétproblémát Kárpátalján – mutat rá a közlemény. Fontos, hogy a létesítmény nem csupán a friss hulladékot lesz kész feldolgozni, hanem azt is, ami az elmúlt évtizedek során halmozódott fel.

Forrás: karpataljalap.net

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .