fbpx

Még mindig nem számlázzák ki a szemétszállítást

Továbbra sem kap számlát a szemét szállításról a lakosság. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási cég augusztusra ígér először többhavi számlát, de a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szerint szeptembernél hamarabb biztosan nem küldenek csekket – írja a szeged.hu.

A nemzeti hulladékgazdálkodási társaság elnök-vezérigazgatója múlt héten, az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy augusztusban minden ügyfelük megkapja a második negyedéves hulladékszállításról szóló csekket. Ezt némileg máskép látják   a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nél akik átmenetileg az állami cég helyett számláznának. Az ügyvezető szerint biztosan nem lesz augusztusban számla, mivel a cégüknek addig egy új informatikai rendszert  szükséges létrehoznia. A   számlázás időszaka így vélhetően egybe fog esni az iskolakezdés súlyos anyagi kiadásaival.

Makrai László, a  Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta valószínűleg szeptemberre tudnak kibocsátani vagy egy egyhavi, vagy egy áprilisi, vagy egy április-májusi-júniusi számlát. Reményeik szerint ez nem lesz nagyon nagy teher a lakosság számára. Utána pedig vissszaállnak arra a kéthavi rendszerre, ami szokásos volt a korábbi időszakban és a jogszabály szerint követni is kell. – mondta Makrai.

Ezt követően már negyedéves számlázásra kötelez a jogszabály. A tervek szerint addigra áll fel a nemzeti cég saját számlázási rendszere. Addig a szegedi társaság készítené a számlákat, feltéve, ha megtudnak egyezni a szerződéses feltételekről.

Makrai László kiemelte arra szeretnének garanciákat kapni a NHKV Zrt-től, hogy a Környezetgazdálkodási Kft. által kiszámlázott összegeket a társaság vissza is kapja és nem kerül bele a közös büdzsébe.

A közgyűlés egy új céget hozott létre, amely csak a hulladékszállításért felel majd. Ez hivatalos formában augusztus elsejétől áll fel.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .