fbpx

Kiborultak az olaszok a szemetelős reklámon

Belgiumban, a vallóniai autópályákat üzemeltető Sofico cég sajátos módját választotta a szemetelés elleni harc kampányolására.


DR

Az autópályák mellett 200 darab óriásplakátot helyeztek el, amelyeken egy disznó egy FIAT 500-s autót vezetve kidob egy szemeteszsákot az autóból. Figyelmeztetik a járművezetőket, hogy a minimális büntetés 150 euro.

A FIAT 500 a design és a “made in italy” szimbóluma, ez az ami Olaszországot egy modern korba léptette – írta az olasz La Stampa.

A FIAT 500 Club egy tagja fedezte fel a plakátokat, melynek hatására a 21000 tagot számláló klub több mint 3000 email lel bombázta a belga minisztériumok vezetőit. A tiltakozás hatására az olasz nagykövet hivatalosan is megkereste a belga közlekedési minisztert, aki az alábbi választ adta:

Alábecsültük azt a szenvedélyt ami körülveszti ezt az autót. A reklámügynökség módosítani fogja a reklámot, hogy az autó ne legyen felismerhető.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .