fbpx

Megkezdték a második negyedéves hulladékgazdálkodási számlák kiküldését Tolna megyében

Tolna megye 42 ezer háztartásába péntekig postázza a második negyedévi hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számlákat a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) nevében az Alisca Terra Nonprofit Kft. – hangzott el Szekszárdon.

A dél-dunántúli régióban elsőként, országosan pedig az elsők között számlázhat az NHKV nevében a szekszárdi önkormányzathulladékgazdálkodási cége – közölte Artim Andrásné, a társaság ügyvezető igazgatója.     A számlákkal együtt kerül a borítékokba az NHKV tájékoztató anyaga a hulladékszállítási díj jövőbeni befizetéséről. Ebben szerepel, hogy csoportos beszedési megbízás esetén a bank automatikusan módosítja a megbízás kedvezményezettjének adatait.     

Artim Andrásné hangsúlyozta: sehol sem emelkedett a szolgáltatás díja, településtől függően a negyedéves – összesen 245 millió forint értékben kibocsátott – számlák összege 4700 és 5300 forint között mozog, a fizetési határidő a szokásos nyolc helyett 15 napra nő.     

Vélekedése szerint a számlák kiegyenlítése a lakosság számára nem jelent majd megterhelést. A júliusi, augusztusi és szeptemberi díjakat tartalmazó harmadik negyedévi számlát október elején kapják meg a közműcég szolgáltatási területén élők.  

Appelshoffer Ágnes (Fidesz-KDNP), Tolna polgármestere az eseményen elmondta: függetlenül attól, hogy díjat nem szedtek a szolgáltatásért, az időszakban hiba nélkül működött a lakossági hulladékszállítás.     Artim Andrásné újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: a számlákon már az NHVK számlaszáma szerepel, az állami cégtől az Alisca Terra NKft. szolgáltatási díjelőleget kapott, működésüket tudták finanszírozni, cégük pedig nem számít “nagy mennyiségű kintlévőség” keletkezésére.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .