fbpx

Öko-trendi megoldások fesztiválozóknak

A különböző zenei fesztiválok nagy sikernek örvendnek mind itthon, mind külföldön. A fesztiválok után nagyon sok helyen hatalmas mennyiségben maradnak hátra a fesztiválozók által használt sátrak, hálózsákok, szőnyegek, amelyek valamilyen ártalmatlanító vagy kezelőhelyen fejezik be életútjukat.

Az olcsó, “egyszer használatos” eszközök a fesztiválozóknak sem fontosak, ezért legegyszerűbb megoldásként maguk után hagyják a fesztiválok területén.

Több cég próbál hatni a környezettudatos fesztiválozókra, ezért már környezetbarát sátrak is beszerezhetőek, bár ezek ára többszöröse a hagyományos sátrakénak.

Megoldás lehet a comp-a-tent által fejlesztett, a világ első komposztálható sátra, amely 120 nap alatt lebontható. A sátor kukoricakeményítő alapú, viszont az önmagában nem állna ellen az időjárás viszontagságainak, ezért természetes anyagokat, mint bambusz vagy selyem, adagolnak hozzá, amellyel idő- és vízállóvá válik.

Más alapanyagból, újrahasznosított kartonból készít sátrakat a KarTent. A KarTent lehetőséget biztosít a fesztiválszervezőknek a sátrak oldalán hirdetések megjelenítésére, amellyel a felhasználók számára olcsóbbá, vagy akár ingyenessé is tehető. A kartonnal szemben sokaknak félelmei vannak, de a cég alapítója állítja a teszteléseket követően, hogy a sátrak többnapi esőt is kibírnak. A bulizás után pedig a sátrak átadhatók újrahasznosításra.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .