fbpx

MSZP: a kormány oldja meg a hulladékgazdálkodás problémáit!

Az MSZP a hulladékgazdálkodás problémáinak megoldását sürgeti a kormánynál.

Heringes Anita, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ha a helyi szemétszállítók úgy végeznék a munkájukat, mint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., akkor az egész ország “szemétben állna”.

Értékelése szerint a számlázás, szállítás, díjbeszedés és kintlévőség-kezelés feladatait eddig is megoldották a többségében önkormányzati tulajdonú nonprofit cégek, a “vízfej” – ahol 58 ember dolgozik 23 millió forint bérköltséggel – pedig csak pénzt visz el.

A szocialista politikus szerint az ország keleti részében 50 százalékos, nyugaton 80-90 százalékos a fizetési hajlandóság, azonban ha szeptemberben hathavi számlát kap kézhez a lakosság, akkor még többen nem tudnak majd fizetni.

A helyzetet a kormány felelősségének nevezte és szóvá tette, hogy a zrt. áprilisban kiírt közbeszerzési eljárásának még nincs eredménye. Ha a lakosság augusztusban mégis számlát kap, akkor az azt jelzi, hogy előre tudták, ki nyeri a pályázatot – tette hozzá.

Heringes Anita egyúttal bírálta, hogy ha nem folynak be a szolgáltatási díjak, akkor a szállító cégek sem tudják fizetni a munkát elvégző alkalmazottjaikat.

Forrás: MTI/youtube.com

 

Facebook Comments

One thought on “MSZP: a kormány oldja meg a hulladékgazdálkodás problémáit!

  • 2016/08/06 at 06:58
    Permalink

    Kedves MSZP!
    A kormány már megoldotta Fidesz módra. Nem vettétek észre?

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .