fbpx

Az újrahasznosítás pszichológiája

A kényelem és az időigényesség a leggyakoribb magyarázat az újrahasznosítás elmaradására. A The Huffington Post cikke szerint, egy korábbi Ipsos felmérés alapján az amerikai felnőtt lakosság csak 50 %-a vesz részt a mindennapos újrahasznosításban, melynek pszichológiai okai vannak.

Az újrahasznosítás egy viselkedés – mondja a Icahn School of Medicine at Mount Sinai in New York City psziciátriai professzor asszisztense, Brian Iacoviello. Hasonlóan az egészséges táplálkozáshoz, nem megfelelő mértékben alkalmazzák ezt a viselkedést az emberek.

A felmérésben a megkérdezettek 25 %-a azt nyilatkozta, hogy nincs megfelelő helye az újrahasznosításhoz, míg a válaszolók 10 %-a túl időigényesnek tartja a tevékenységet.

A cikk azt sugallja, hogy az újrahasznosítás jutalmazó és büntető eszközeinek közvetlen hiánya megnehezíti az embereknek a tevékenység mindennapokba történő integrálását. Emellett hiányoznak a könnyen hozzáférhető, megbízható forrásból származó információk az újrahasznosítás hatékonyságáról, amelyek alapján az emberek a hosszú távú gondolkodást helyezik előtérbe a rövidtávúval szemben.

Ez egy igazi paradoxon, az emberi tevékenység lényeges és lényegtelen – állítja Jessica Nolan, a Scranton Egyetem pszichológia professzora.

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .