fbpx

Műalkotások a hulladékgyűjtő edényeken

Valóságos műalkotások díszelegnek Komlóstetőn a szemétgyűjtő edényeken. A környezet egyedinek mondható szépítésében a városrész apraja-nagyja részt vesz. A már használaton kívül helyezett, kifestett edények sem vesznek kárba – ezek a lakók kiskertjeit díszítik – írja a minap.hu.

komloskuka2.jpg

A komlóstetői lakótelepre érkezőket üdvözlő szöveg fogadja egy garázsfalon – azokat is, akik itt laknak és azokat is, akik csupán vendégségbe jönnek: „Köszöntünk itthon!”. Van egy lépcsősor is a városrészben, amelynek minden foka más színűre van festve, és különféle feliratok vannak rajtuk. Ilyenek például, hogy „Legyen szép napod, vagy „Anya csak egy van” „Valakinek fontos vagy” és természetesen a sláger: DVTK!

komlos.jpg

Az igazi különlegességet azonban azok az egyedi festmények jelentik, amelyek a szeméttárolókon jelentek meg. – Komlóstetőn jó ideje a lakók által lefestett kukákat nézegethették az arra járók, mint kuriózumot. Most, hogy a MiReHuKöz Kft. új, csippel ellátott edényeket helyezett ki, már ezeken is megjelentek az ”első fecskék”, festések, a járókelők örömére – mondta el lapunknak Szabó Károly közös képviselő, a kezdeményezés elindítója.

komloskuka.jpg

Mint megtudtuk, a dekorálásban szülők, nagyszülők, unokák egyaránt részt vettek és vesznek. A motívumok nem tervezettek, spontán ötletekből jönnek. A már használaton kívül helyezett, kifestett edények sem vesznek kárba – ezek a lakók kiskertjeit díszítik. Szabó Károly kiemelte, a dekorálásokról természetesen a MiReHuKöz Kft.-vel is egyeztettek, a társaság igazgatója hozzájárult a kezdeményezéshez, neki is elnyerték a tetszését a díszítések.

komloskuka1.jpg

A cikk megjelenése a minap.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .