fbpx

A vécékagyló nem szemetes!

A szennyvíztisztító telepek munkatársainak heti feladatlistába adható a különböző szivattyúk, technológiai elemek higiéniai termékektől történő megtisztítása. A döntően bébi és kozmetikai kendők mellett sokan a gyógyszerektől történő megszabadulás módjának is a vécékagylót választják.

A problémát nem a nedves törlőkendők jelentik, mivel azok oldható rostokból állnak, hanem a nagy szakítószilárdságú poliészterből előállított termékek, mint a kozmetikai és bébi törlő kendők, a tamponok, egészségügyi- és tisztasági betétek.

Azt támasztja alá a nedves törlőkendők globális szövetségének, az INDA-nak a kutatása is, hogy a kezelő létesítmények eszközeinek tisztítása során előkerülő anyagok  jellemzően törlőkendők, illetve higiéniai termékek maradékai. A termék eredetét, hogy az például kozmetikai törlőkendő, vagy nedves törlőkendő, a telepeken dolgozó szakemberek sem tudják megállapítani.

Így jobb híján marad az Egyesült Királyságból származó 3P-szabály: „Only flush poo, pee and paper”, azaz szabadon fordítva a vécébe csak az emberi hulladék és a vécépapír való. A papír, hogy nedves vagy száraz, azt mindenki maga igénye szerint döntse el.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .