fbpx

Kukarendőrség az újrahasznosítás maximalizálására

Az angol kisváros, Stoke-on-Trent Város Tanácsa az újrahasznosítás arányának növelése érdekében, valamint a gyűjtőedények megfelelő használatának ellenőrzésére létrehoz egy hat főből álló ellenörző szervet évi 100.000 font költségvetéssel.

The new team aims to maximise recycling

Foto: stokesentinel.co.uk

A The Sentinel írása szerint ezt a lépést az idézte elő, hogy néhány család szennyezett pelenkát, egészségügyi termékeket és más hasonló tételeket helyezett el az újrahasznosítható hulladékok gyűjtésére szolgáló edénybe.

A döntéssel párhuzamosan minden háztartásba kiküldtek egy útmutatót, hogy a lakos mit tud tenni a saját szürke, barna és kék konténereibe. Aki pedig nem a szabályoknak megfelelően jár el, egy sárga figyelmeztetést talál majd a kukáján és az is előfordulhat, hogy nem viszik el a szemetét. Leggyakoribb hibát a pizzás dobozban maradt szeletek, vagy a pet-palackokban maradt folyadékok jelentik.

Az önkormányzat azt a célt tűzte ki magának, hogy a jelenlegi 35 %-os visszagyűjtést 2020-ra 50 %-ra tudja megemelni a lakossági hulladékok tekintetében.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .