fbpx

Hamarosan érkezhet a szemétszámla

Hamarosan várhatóan mindenki megkapja a második negyedévi szemétszámlát. Egyelőre továbbra is a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. számláz, ám a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. nevében. A közszolgáltató megkapja a szükséges pénzt a működéshez az állami cégtől – írja a kisalfold.hu.

Mint ismeretes, áprilistól a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) jogosult a szemétszámla kiállítására. Eddig viszont senki sem kapott ilyen számlát a térségben. Nem kell azonban már sokáig várni a második negyedéves számlára, várhatóan a jövő héten mindenkihez megérkezik a csekk – jelentette ki a lap érdeklődésére Kosár Tibor, a Mosonmagyaróvár és Csorna térségében a lakossági hulladékgyűjtést végző Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Elmondta: a lakossági számlák kiállítása a koordináló szervezet, az NHKV feladata. Az állami céghez folyik be a közszolgáltatási díj, amiből aztán szolgáltatási díjat fizet a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek a szemétszállításért.

Az ügyfelek utoljára az első negyedéves számlát kapták meg. Az esedékes, második negyedévit is hamarosan kézhez kapják. Szerződést kötöttek ugyanis az állami céggel a bérszámlázásra. Így gyakorlatilag továbbra is helyben történik majd a számlázás, az ügyfelek csupán annyit vesznek észre a változásból, hogy a továbbiakban a fejlécben a NHKV adatai szerepelnek majd. A szerződésnek megfelelően már elkezdték a számlák postázását a mintegy negyvenezer ügyfél részére. Várhatóan az elkövetkezendő napokban mindenkihez megérkezik. Ezt követően a további csekkeket már csúszás nélkül kapják meg az ügyfelek a negyedévet követő hónapban. A harmadik negyedévi számla októberben lesz a postaládákban.

Kosár Tibor hangsúlyozta: a szolgáltatás színvonalában nem lesz változás, továbbra is folyamatosan az eddig megszokott rendben zajlik a hulladékszállítás. Az NHKV feladata, hogy a közszolgáltatáshoz a pénzeszközt biztosítsa. A működéshez szükséges forrást jelenleg is, előleg formájában részletekben folyósítja az állami cég.

A cikk megjelenése a kisalfold.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

One thought on “Hamarosan érkezhet a szemétszámla

  • 2016/08/31 at 09:05
    Permalink

    Most már valaki elárulhatná végre, a pénzlopáson kívül mire kell a Holding. Jó sejtem, hogy csak egy maradhat és az is a fideszes haveré lesz.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .