fbpx

Cselekvési terv a csökkenő erőforrások miatt

A túlzott nyersanyag használat egy szálka a Skót Környezetvédelmi Ügynökség szemében, ezért egy nagyszabású kezdeményezéssel stratégiát akarnak váltani.

“Csak egy Föld van – ezért nagyon okosan kell vele foglalkoznunk!” – nyilatkozta az ügynökség vezetője, aki kifogásolja az erőforrások túlzott pazarlását.

A 20. században a levegő, víz és talajszennyezés jelentett komoly problémát, amit mára felváltott a fejlett gazdaságokban az erőforrásaink felélése. Nagy-Britannia például háromszor annyi erőforrást használ fel arányaiban, mint ami a rendelkezésre áll.

Az iparral és a mezőgazdasági termelőkkel közösen egy “jóléti bolygó” stratégiát akarnak megvalósítani, amivel csökkenteni kívánják az energiafogyasztást, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, a hulladék képződését és a természeti erőforrások felhasználását.

A haltenyésztők az első szektor, akivel meg kívánnak állapodni, mivel ez a terület az egyik legnagyobb kihívás. A skót lazacfarmok folyamatosan ki vannak téve a környezetvédelmi aktivisták támadásainak a vírusok és baktériumok ellen használt antibiotikumok, gombaölők, illetve a paraziták elleni növényvédőszerek használata miatt, melyek nem csak a halakban, hanem a tengerben is szennyezésként megjelennek.

A haltenyésztők utáni következő terület a whisky iparág lesz a környezeti hatásai miatt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .