fbpx

Sumákolás és luxus a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél

A napokban az N1TV oldalán több leleplező anyag is nyilvánosságra került a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél (FKF) tapasztalható gyanús szerződésekkel és a vezérigazgató, Csontos István indokolatlan luxusköltéseivel kapcsolatban, illetve hogyan próbálta a cég kimagyarázni dolgozói előtt a kellemetlen helyzetet – írja az alfahir.hu.

Ahogy az N1TV is megjegyzi, Csontos István bevett gyakorlata, hogy haveri cégekkel vagy ismerősökkel köt szerződést, általában mindig egy kicsivel a közbeszerzési értékhatár alatt.

DRÁGA TANÁCSADÓK

Az FKF látványosan vonakodott választ adni a híroldal azon kérdéseire, melyek a Jártas Antal, az azóta szétbombázott Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Ügydöntő Felügyelőbizottságának volt az elnökének cége, a Process Light Bt. és a közterület-fenntartó közötti, 80 ezres napidíjú tanácsadói szerződésre vonatkoztak (az erről szóló dokumentumok ITT tekinthetők meg).

Eközben az FKF a béremelések elmaradása miatt zúgolódó és sztrájkot fontolgató munkavállalókat körlevélben igyekezett győzködni arról, hogy a vezetőség stabil munkahelyet próbál teremteni, ami az N1 információi alapján elég hiteltelenül hangzik.

Az FKF nagy nehezen hajlandó volt kötélnek állni, és elárulták pontosan hány napot és mennyiért dolgozott nekik Jártas Antal, ám a nyilvánosságra hozott válaszokból kiderül, hogy Jártas cégének igen csak rejtélyes körülmények között sikerült március és augusztus között nettó 4 480 000 Ft-ot kasszíroznia (a vonatkozó adatok ITT tekinthetők meg).

Időközben az is kiderült, hogy Csontos Istvánnak és a vezetőségnek semmi sem drága, ha urizálásról van szó. Az FKF-vezér egy fél autókereskedésnyi méregdrága, full extrás luxusautó közül válogathat, ha éppen utazni támad kedve, de a vezérigazgató-helyetteseknek sem kell szégyenkezniük, ha éppen villantani akarnak egyet járgányaikkal (az erre vonatkozó dokumentumok ITT olvashatók).

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .