fbpx

Liberálisok: Tarlós tartsa távol az FKF-et az érdekcsoportoktól!

A Liberálisok azt kérik Tarlós István főpolgármestertől, hogy tartsa távol a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-től a különböző érdekcsoportokat, a politikai hátszéllel érkező embereket, mert azok botrányaikkal veszélyeztetik az önkormányzati cég működését.

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke a Városháza épülete előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, nem szabad hagyni, hogy a politikai érdekcsoportok harcának következményeként Budapesten olyan állapotok alakuljanak ki a szemétszállításban, mint amilyenre néhány éve Nápolyban volt példa, amikor szeméthegyek borították el az utcákat.

Az ellenzéki képviselő szerint az FKF a “Tarlós-éra” alatt eddig is a botrányairól, a rossz működéséről, a megkérdőjelezhető döntéseiről volt híres, és több vezetőnek is távoznia kellett. Példaként felidézte: korábban a Mandiner hírportál azt írta, hogy az FKF egyik korábbi informatikai tanácsadójának új cégével kötött szerződést, amit a cég nem hozott nyilvánosságra. Utalt arra, hogy a főpolgármester a rendőrségre bízta a cég közbeszerzési és szerződéskötési gyakorlatát érintő ügyet. Hozzátette: tudomásuk szerint “a szerencsés jól értesültnek” nem ez volt az egyetlen megbízatása, korábban két másik többmilliós szerződése is volt.     Szabadai Viktor kijelentette: a különböző érdekkörökből érkezők helyett végre tisztességes, nem politikai hátszelű új vezetőre lenne szüksége a cégnek.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .