fbpx

Változások a DAREH vezetésében

Leváltották Simonka György embereit a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás Bázis Zrt. (Dareh) közgyűlésén – írja a nol.hu.

Görgényi Ernő gyulai fideszes polgármester vezetésével a tavaly októberben elfogadott üzemeltetési koncepció helyett újat dolgoztak ki. Olyat, amely elfogadható az Európai Bizottság számára. Félő volt ugyanis, hogy 89 önkormányzatnak vissza kell fizetnie a 14,5 mil­liárd forintos uniós támogatást, ha nem lesz fenntartható a regionális hulladékgazdálkodási rendszer. Az Európai Bizottság mindeddig nem fogadta el a projektet. A most leváltott vezetők épp a bizottság sürgetésére hivatkozva próbálták koncepciójukat egyeztetés nélkül keresztülverni a polgármesterekből álló közgyűlésen. A települési vezetők viszont vonakodtak, mert számtalan mendemonda keringett a hatalmas pénzek átláthatatlan elköltéséről. A Dareh Bázis Zrt. vezetősége és a háromtagú felügyelőbizottság Simonka György fideszes képviselőhöz kötődött. A vezérigazgató helyére öttagú igazgatóságot állítottak. A felügyelőbizottságnak is csak olyan tagjai lettek, akik fellázadtak Simonka befolyása ellen. Az Index hétfőn arról írt: a rendőrség házkutatást tartott Simonkánál és felesége családjánál. Ő csak az előbbi információt cáfolta.

A cikk megjelenése a nol.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .