fbpx

Megszüntették az iskolai, óvodai szelektív gyűjtést

A Depónia Nonprofit Kft. október 1-től megszüntette a szelektív gyűjtési rendszerét az iskolák, óvodák esetében.

Az érintett intézményeket levélben keresték meg és tájékoztatták őket a bekövetkező változásról:

“A folyamatos ill. a kampányszerű gyűjtés tapasztalatait áttekintve arra a megállapításra jutottunk, hogy a kampányszerű gyűjtés során közel azonos vagy nagyobb mennyiségű hasznosítható anyagmennyiség jóval kevesebb ráfordítással gyűjthető be.
Ezért a jövőre nézve a gyűjtési rendszer átalakítása mellett döntöttünk úgy, hogy kizárólag kampányszerű szelektív gyűjtést végzünk a partner intézményeknél,a folyamatos (járatszerű) gyűjtés 2016. október 1-től MEGSZŰNIK.
A folyamatos gyűjtést szolgáló edényzetek beszállítását 2016. október 1-től kezdjük meg! Az edények elszállításáig természetesen tudják használni a kint lévő edényeket.”

A döntés hátterében a haszonanyagok tulajdonában bekövetkezett változás áll, mely szerint július 1-től a hulladékról szóló törvény változása miatt a begyűjtött másodnyersanyagok értékesítéséből származó bevétel a koordináló szervezetnél, azaz a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-nél (NHKV Zrt.) realizálódik.

A továbbra is szelektíven gyűjteni akaró intézmények a jövőben a házhoz menő gyűjtési rendszerhez tudnak csatlakozni a kampányszerű gyűjtések mellett.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .