fbpx

Kijelölések esetén is az új díjképletet kell alkalmazni

Benyújtotta az Országgyűlésnek a az egyes közszolgáltatások ellátásáról és az ezzel összefüggő törvénymódosításokról szóló 2013. évi CXXXIV. törvény módosításáról szóló törvényt módosító javaslatot a belügyminiszter.

A törvény módosítását az indokolja, hogy 2016. április 1-jétől megkezdte működését az átalakított hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendszer. Az átalakítással a hulladékgazdálkodási közfeladat szétvált állami és önkormányzati közfeladatra. Az állami feladatok ellátására az állam koordináló szervezetet hozott létre (NHKV Zrt.).

A törvényjavaslat elfogadása esetén január 1-től a közérdekű szolgáltató a szolgáltatást a Koordináló szerv által fizetendő hulladékgazdálkodási szolgáltatási díjról szóló 13/2016. (V. 24.) NFM rendeletben foglaltak szerint meghatározott szolgáltatási díj fejében köteles elvégezni.

Az ideiglenes ellátás során kijelölt közérdekű szolgáltatónak is – a szerződéses közszolgáltatóhoz hasonlóan – a jogszabályban rögzített szolgáltatási díjat kell megkapnia, amely fedezi a szolgáltatás teljes közvetlen költségét. Ahhoz azonban, hogy a szolgáltatási díj kiszámítható lehessen, a Koordináló szerv részére a kijelölt közérdekű szolgáltatónak is meg kell adnia minden szükséges adatot, amely alapján a közszolgáltatási díj a lakosság irányában megállapítható és számlázható, illetve a szolgáltatási díj a kijelölt szolgáltató irányában folyósítható.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .