fbpx

Szegfűszeg és oregánó: ez jöhet a műanyag csomagolás helyett

Szegfűszeggel és oregánóval illatosított, ehető csomagolás védhetné az ételeinket. Amellett, hogy természetes, egy friss tanulmány szerint jobban is működik – számol be a Piac és Profit.

Felejtsük el a műanyagot és a kémiai anyagokat! A legjobb ételtartósítók, úgy tűnik, a teljesen természetes illóolajok. A Journal of Agricultural and Food Chemistry című szaklapban publikált tanulmány szerint a szegfűszeg és oregánó illóolajával borított, ehető filmréteg frissebben tartja a kenyérféléket, mint a jól ismert műanyag csomagolás és tartósítószerek – írja a Natural News.

Egy brazil egyetem kutatói az illóolajok antimikrobális hatásaival kísérleteztek, felismerve annak szükségességét, hogy modern, alternatív megoldásokat találjunk az élelmiszerek tartósítására és védelmére anélkül, hogy mérgező anyagokat kellene használnunk. Az egyik lehetséges megoldás az illóolajok csomagolásba ágyazása. Az eredmények szerint ez a természetes megoldás hatékonyabb tartósítónak bizonyult az általánosan használt vegyi anyagoknál. Ez pedig nagyon fontos eredmény, hiszen a természetes megoldásokat sokszor kompromisszumként kommunikálják. Ez esetben ez egyszerűen nem igaz a kísérlet eredményei szerint.

További részletek ide kattintva érhetők el.

A cikk szerzője: Timár Gigi

A cikk megjelenése a piacesprofit,hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .