fbpx

Elfogadták a Vertikál stratégiáját

Az oroszlányi testület egyhangúlag elfogadta a VERTIKÁL Közszolgáltató Nonprofit Zrt. által benyújtott megvalósulandó hulladékgazdálkodási stratégiát.

A VERTIKÁL cégcsoport már a tavalyi év során javaslatot tett az Oroszlány térségi hulladékgazdálkodási stratégia legfontosabb elemeire, azonban az annak egyes elemeit érintő bizonytalan helyzetben – ideértve különösen az ez évben tetőző finanszírozási problémákat és az oroszlányi hulladéklerakó engedélyezésének függő állapotát – ennek elfogadására nem került sor.

Ma már tisztán látható, hogy a VERTIKÁL várhatóan hosszabb távon végezheti közszolgáltatási tevékenységét a térségben, a közszolgáltatási tevékenység végzéséhez szükséges oroszlányi hulladéklerakó bővítést a környezetvédelmi hatóság engedélyezte, illetve az előbbi, az oroszlányi hulladéklerakó bővítését célzó fejlesztések fedezete rendelkezésre állásáról rövid időn belül pozitív döntés várható, amelyek most már megalapozták a pozitív testületi döntést.

A hulladéklerakó fejlesztésére 3-4 milliárd Ft-ot kívánnak Oroszlányban elkölteni pályázati forrásból.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .