fbpx

LMP: a kormány tegyen rendet a hulladékszállításnál

Az LMP felszólította a kormányt, hogy kezdjen egyeztetéseket a hulladékgazdálkodásról és a kéményseprésről a szakma képviselőivel, majd biztosítsa a feladatok ellátáshoz szükséges forrásokat.

Gerstmár Ferenc, az ellenzéki párt önkormányzati és rendészeti szakszóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon azt mondta: felszólítják a kabinetet, hogy állítsa le a “hulladékgazdálkodás lenyúlását és tönkretételét”, helyette üljenek tárgyalóasztalhoz a szolgáltatókkal és önkormányzatokkal, hogy ezt a közszolgáltatást magas színvonalon biztosíthassák.
Az LMP politikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy a lakosság a második és harmadik negyedéves szemétszállítási díjakról szóló számlákat is csak késve kapja meg a hulladékgazdálkodás központosítása miatt, ami sokaknak jelentős terhet jelent majd.
Gerstmár Ferenc emellett a kéményseprés kormányzati átalakításait is bírálta, amelyek miatt szerinte sok szakembernek kellett elhagynia a pályát, továbbá 600 településen maradhat el a fűtőberendezések és kémények ellenőrzése. Az LMP ezért azt várja a kabinettől, hogy a szakmai szervezetek javaslatait elfogadva minden telepélésen végezze el a szükséges ellenőrzéseket és ne veszélyeztesse a lakosságot.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .