fbpx

Mutasd meg a hobbidat!

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos pályázatot hirdet DIY (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotók számára, amellyel célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését.

A Paksi Atomerőmű immáron 30 éve biztosítja, hogy a mindennapokban olcsón, környezetbarát módon és biztonságosan álljon rendelkezésre a villamos energia az ország egész területén. Tevékenysége során az atomerőmű fokozott figyelmet fordít a tervszerű hulladékgazdálkodásra, amelynek eredményeként az ipari hulladékok több mint 90 százalékát újrahasznosítják. A létesítmény működése nem nélkülözheti a műszaki kreativitás eredményeinek alkalmazását sem, ennek szintén több évtizedes hagyománya van a Paksi Atomerőműben.

Az „Alkotó energia” pályázaton olyan, a 16. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek vehetnek részt, akik régi vagy használt dolgokból (pl.: bútorokból, használati tárgyakból) újat varázsolnak, ezzel nem csupán megóvják az értékeket az enyészettől és a hulladékká válástól, de új értéket is teremtenek.

5 dolog, amit tudnod kell a pályázatról

 • A pályázók akár mindhárom kategóriában egyszerre is nevezhetnek, kategóriánként legalább 1 db, legfeljebb 3 db különböző tárggyal.
  Egy tárgy csak egy kategóriában nevezhető.
 • Nevezési kategóriák:
  Bútorfelújítás, bútorfestés
  Bútor – és használati tárgy-készítés, funkcióváltás – meglévő, használt tárgyak/anyagok/bútorok felhasználásával
  Használati és egyéb kisebb tárgyak dekorálása – dekupázsolás, stencilezés, festés, stb.
 • Az „Alkotó energia” pályázaton olyan, a 16. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek vehetnek részt, akik régi vagy használt dolgokból (pl.: bútorokból, használati tárgyakból) újat varázsolnak, ezzel nem csupán megóvják az értékeket az enyészettől és a hulladékká válástól, de új értéket is teremtenek.
 • A pályázás regisztrációhoz és részvételi nyilatkozat aláírásához kötött a www.alkotoenergia.hu oldalon keresztül. A részvételi nyilatkozatot regisztráció után a Bejelentkezés menüponton belül találod.Az aláírás nélküli részvételi nyilatkozatok beküldőinek pályázata nem tekinthető érvényesnek. Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázók esetén kérjük a szülő/gondviselő beleegyező nyilatkozatát is.
 • A pályázati anyag tartalma:

  Az elvárt fájlformátumok: JPG vagy TIFF, tárgyanként minimum 1 db, legfeljebb 3 db fotó. A képek mérete oldalanként legalább 1024 pixel kell legyen vagy 3MB – de maximum 10 MB.

  A nevezett tárgy készítésének technológia leírása max. 1 db A4 gépelt oldal terjedelemben, kizárólag szerkeszthető (tehát nem védett) word formátumban (hogyan készült, felhasznált anyagok, technika, eszközök. A tárgyról készült fotókat NEM szabad beilleszteni a dokumentumba, azokat önállóan, egyesével kell feltölteni)

  Részvételi nyilatkozat (aláírva, szkennelve vagy fotózva – nagyfelbontású jpg-, tiff- vagy pdf- formában)

  Kiskorú (18. életévet be nem töltött) pályázó esetén a szülő/gondviselő hozzájáruló nyilatkozata (aláírva, szkennelve vagy fotózva – nagyfelbontású jpg-, tiff- vagy pdf- formában)

 

Részletek a www.alkotoenergia.hu weboldalon.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .