fbpx

Még novemberben munkába állnak az új kukásautók Székesfehérváron

Minden típusú települési hulladék gyűjthető azzal a négy, a legfejlettebb technikával működő új kukásautóval, melyeket szerdán mutattak be Székesfehérváron a város honlapjának beszámolója szerint. Beszerzésük nettó csaknem 170 millió forintba került, a beruházást saját forrásból finanszírozta a fehérvári önkormányzat. A bevásárlóközpontnál rendezett átadáson játékos környezetvédelmi programokat is szerveztek fehérvári óvodások és iskolások részvételével. 

“Nagy öröm számunkra, hogy a város tulajdonában vannak ezek a járművek és így szolgálják azt a nagyváros esetében kiemelkedően fontos alapszolgáltatást, amit a hulladékszállítás jelent. Nem olcsó gépekről van szó, hiszen nettó 170 millió forint ez a négy kukásautó. Teljes egészében az önkormányzat, illetve a Depónia Kft. finanszírozta a beruházást. Ez a fejlesztés is jól jelzi, hogy annak idején jó döntés volt a Depóniának a visszavásárlása és 100%-os önkormányzati tulajdonba kerülése.” – mondta el az autók bemutatása alkalmából Székesfehérvár polgármestere, aki hozzátette, hogy a gondos gazdálkodásnak köszönhetően sikerül olyan költségeket lefaragni a Depóniánál, amely egyszerre teszi lehetővé, hogy a rezsicsökkentésnek meg tudjanak felelni, a lerakási járulékot be tudják fizetni és jusson az eszközfejlesztésre is. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte azt is, hogy a beruházással javulnak a dolgozók munkakörülményei. “Becsüljük meg azokat az embereket, akik az általunk gyártott hulladékot szállítják hétköznapokon és ünnepnapokon egyaránt.” – tette hozzá.

A képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .