fbpx

Nyit a Telekom a hulladékgazdálkodás felé

Az okos parkolástól, a világításon át az elektromos járművek töltéséig, vagy az okos hulladékgazdálkodásig a Deutsche Telekom számos smart city megoldással rendelkezik.

Bonntól Budapestig, Gijóntól Dubrovnikig, Bukaresttől Prágáig – a Deutsche Telekom okos város kezdeményezéseinek köszönhetően egyre kényelmesebbé válik az élet sok európai nagyvárosban. A dolgok internete (IoT) és az informatikai integráció terén felhalmozott szakértemére építve a csoport innovatív okos város megoldásokat mutat be egész Európában. A Deutsche Telekom partnereivel, és a városok vezetésével azon dolgozik, hogy a változások előnyeit mind a városlakók, mind pedig az önkormányzatok egyaránt élvezhessék. A távközlési szolgáltatók közül elsőként a Deutsche Telekom vezette be az új Narrowband vagyis keskenysávú IoT (Keskenysávú IoT) technológiára épülő innovatív okos város megoldásokat.
„A városoknak számos kihívással kell megküzdeniük, hiszen az urbanizáció, az ebből eredő gazdasági és környezeti változások, valamint a nemrégiben bekövetkezett technológiai átalakulás által támasztott követelményekkel kell szembesülniük” – nyilatkozta Ralf Nejedl, a Deutsche Telekom európai szegmensének Értékesítési & szolgáltatási vezetője. „A Deutsche Telekom smart city megközelítése arra összpontosul, hogy a városok egyértelmű fókuszpontok mentén adhassanak választ ezen kihívásokra, miközben javul a városlakók életminősége, növekszik a biztonság, egyre több látogató érkezik a településre, és mindez támogatja a gazdasági fejlődést.”

Okos városban könnyebb az élet

A Deutsche Telekom régóta együttműködést folytat városokkal és technológiai partnereivel, és ezek keretében olyan pilot projekteket valósított meg, mint például az okos parkolás, közösségi közlekedés szervezés vagy az intelligens közvilágítás. Most a Deutsche Telekom újabb okos városban alkalmazható megoldásokat mutat be, mint például a közbiztonságot, az elektromos járművel töltését illetve az okos hulladékgazdálkodást segítő szolgáltatásokat.

Ilyen az EcoMobile elnevezésű, intelligens hulladékgazdálkodási megoldás, amely hatékonyabbá és átláthatóbbá teszi a hulladéklerakást. A szemetes tartályok úgynevezett RFID matricákkal vannak ellátva, melyek jelet küldenek a szemétszállító jármű hátoldalán elhelyezett vevőkészülékre, részletezve az adott cím, a megrendelt szolgáltatások illetve a tartályok telítettségi adatait. Az adatok biztonságos megoldással a felhő alapú adatbázisba kerülnek, ahonnan automatikusan továbbítják azokat az önkormányzat hulladékgyűjtő vállalatának erőforrás tervezési (ERP) programjához.

 

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .