fbpx

A Jobbik a környezetkímélő autózásról egyeztetne

A Jobbik pártok közötti egyeztetést kezdeményez a környezetkímélő autózásról – közölte Volner János frakcióvezető budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus kimagaslónak ítélte a magyarországi fizetős parkolás tarifáit és bírálta, hogy a korábbi ígéretekkel szemben nem épülnek parkolóházak, mélygarázsok. Értékelése szerint Budapest belvárosa nem kis részben azért “fuldoklik”, mert a szabad helyet kereső autósok keringenek.
Volner János autósellenes intézkedésnek nevezte, hogy a nagyvárosokban mesterséges dugókat alakítanak ki sávok elvonásával, így ezek felülvizsgálatát javasolta. Kitért arra is, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szerinte ellenérdekelt abban, hogy a főváros autóval is jól használható legyen, ehelyett a “leépült tömegközlekedés” irányába akarja terelni az embereket.
A jobbikos frakcióvezető a környezetkímélő autózásnak adott kormányzati pofonként hivatkozott a gázüzemű autók esetében a jövedéki adó emelésére, az elektromos és hibrid járműveknél pedig arra, hogy cégautóadóra kötelezték a tulajdonosokat. Utóbbival összefüggésben megjegyezte: 2020-ra a tervek szerint 63 ezer zöld rendszámos autónak kellene közlekednie Magyarországon, ehhez képest ma 1353 ilyen van.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .