fbpx

Makón a település negyede nem fizet szemétdíjat

A makói szemétszállítási díjkedvezményre jogosultak keddtől vehetik át az új edényzetüket – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor alpolgármester. A 65. életévüket betöltött egyedül vagy házastársukkal együtt élő időseknek sem a szolgáltatásért, sem az új kukáért nem kell fizetniük – számol be a promenad.hu.

Keddtől viszik ki az új kukákat

Czirbus Gábor makói alpolgármester hétfőn az InfoPontban tartott sajtótájékoztatóján számolt be a várost érintő új szemétszállítási rendről. – Már számos fórumon beszéltem arról, hogy az önkormányzat bővítette azok körét, akiknek nem kell fizetniük azért, hogy elvigyük tőlük a hulladékot, így most már a 65. életévüket betöltött egyedül vagy házastársukkal együtt élők is jogosultak erre – sorolta az alpolgármester.

Keddtől viszik ki az új kukákat

– Ennek a változásnak köszönhetően 2774 háztartás számára lesz térítésmentes ez a szolgáltatás, ami város negyedét jelenti – folytatta Czirbus Gábor. Nem csak a kedvezményezettek körét bővítették, hanem új kukákat is kapnak az érintettek, a csere november 22-től, keddtől indul. Ezek az edényzetek is ingyenesek. – A cserére azért volt szükség, mert nagyon sokan jelezték, hogy a mostani, de nagyobb űrméretű kukájuk nem telik meg, így kisebb is elegendő lenne – fejtette ki az alpolgármester. Az edényeket kérésre házhoz is viszik, de a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Aradi utca 2. szám alatti telephelyén is átvehetőek. A társasházakban élő 65. éven felülieknek is jár a kedvezmény, de ők új kukákat nem kapnak, hiszen közös konténerekbe dobják a szemetet. Nekik a szolgáltatás díja a 2/3-ra csökken.

Keddtől viszik ki az új kukákat

A díjkedvezményt automatikusan megkapják az idősek, de az új edényzetet igényelniük kell. – Az erről szóló dokumentumot a napokban mindenkinek kipostáztuk, ezt kell kitöltve és aláírva visszajutattni hozzánk, személyesen is elintézhetik az érintettek, ezt pedig a városháza földszintjén, a 27-es számú irodában tehetik meg december 31-ig – tájékoztatott Czirbus Gábor.

Keddtől viszik ki az új kukákat

Többen is jelezték, hogy a szemétszállítást végző szolgáltató azoknak is kiküldte a számlát, akiknek ez mostantól már ingyenes. – Tévedés történt, arra kérek mindenkit, aki kapott ilyen csekket, az ne fizesse be, aki viszont ezt megtette, annak a szolgáltató hamarosan visszautalja a pénzt, illetve mindenkinek kiküldenek egy nullás számlát – pontosított Czirbus Gábor.

A cikk megjelenése a promenad.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .