fbpx

Mire terjed ki az elégséges szolgáltatás? Sztrájk előtt az FKF?

Nem tudott a szakszervezet a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást ellátó Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Kft. (FKF) menedzsmentjével a bérek emeléséről.

A szakszervezet 10 %-os béremelést szeretne elérni, ezzel szemben a munkáltatói oldal 4 %-ot tud elfogadni. A bértárgyalások teljesen megrekedtek, ezért a szakszervezet – mivel sem a béremelésben, sem az elégséges szolgáltatás mértékében nem tudott megegyezni – bírósághoz fordult, hogy állapítsák meg a munkabeszüntetés jogszerűségét, illetve azt, hogy a sztrájk ideje alatt pontosan milyen alapszolgáltatást kell biztosítaniuk a sztrájkhoz csatlakozó FKF-es dolgozóknak.

Halvány reménysugár lehet a szakszervezet részére, hogy az FKF vezetésének nyilatkozata szerint a béremelés a cég tulajdonosának kompetenciája, ezért a jövő héten találkozhatnak a szakszervezeti vezetők az önkormányzat képviselőivel.

A szakszervezet álláspontja szerint az FKF-nél kialakult helyzet nem egyedi, az országban működő hulladékgazdálkodási cégekre teljes mértékben általánosítható.

A sztrájk több kérdést is felvett. Mi tekinthető elégséges szolgáltatásnak a hulladékgyűjtés során? Kinek a hulladékát nem kell elhozni? Okoz-e közegészségügyi kockázatot? A kérdéseket sorolhatnánk, ha nem lesz megállapodás, akkor kíváncsian várjuk a bíróság döntését…

 

Facebook Comments

One thought on “Mire terjed ki az elégséges szolgáltatás? Sztrájk előtt az FKF?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .