fbpx

Túl sok volt a zsák – leszabályozták

A várost ellepő zsákok jelentős mennyisége miatt, a városkép megőrzése érdekében a gödöllői képviselőtestület tagjai december 15-én módosították a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatást szabályozó önkormányzati rendeletet.

A rendeletmódosítás értelmében:

  • A vegyes, maradék hulladékgyűjtésére alkalmazható hulladékgyűjtő zsákból a heti egy elszállítás alkalmával legfeljebb 5 darab helyezhető ki ingatlanonként a közterületre.
  • A zöldhulladék szállítása április l-jétől november 30-ig terjedő időszakban a közszolgáltató honlapján és hirdetményeiben meghatározott napon és gyakorisággal történik. A zöldhulladék gyűjtés, a közszolgáltató által rendszeresített, egyedileg jelölt, lebomló, 110 liter űrtartalmú zöldhulladék gyűjtő zsák alkalmazásával vagy edényben történik. Egy ingatlan esetében, legfeljebb 10 darab zöldhulladék-gyűjtő zsák helyezhető ki a közterületre a szállítást megelőző nap 18 órától, a szállítás napján 6 óráig. A begyűjtési járattervekre figyelemmel, a 6 óra után késve kihelyezett tárolóedények, lebomló zsák kiürítését, elszállítását a közszolgáltató nem köteles elvégezni.
Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .