fbpx

Feljelentést tesz a Párbeszéd környezetkárosítás miatt

Párbeszéd környezet- és közegészségügyi károkozásért feljelentést tesz, mert a párthoz eljutott információk szerint Csobánkán és Pomázon két vállalkozó teherautókkal árulja a vegyszerekkel kezelt hulladék fát. Nem büntetni kell a szegénységben élőket, amiért nincs pénzük rendes tűzifára.

A Párbeszéd legutóbbi sajtótájékoztatója után több Pomázon és Csobánka környéken élő azt írta a pártnak, hogy két cég teherautókkal hordja a vegyszerrel szennyezett hulladékfát a településekre és pénzért árulja azt a helyi lakosoknak. Egyes hírek szerint Csobánkára több tucat autó szállítja a máshogy nem értékesíthető fát. Míg néhány helyi vállalkozó meggazdagszik a szegényeken, addig több ezer ott élő néhány év múlva komoly egészségügyi problémával néz majd szembe, nem beszélve a budapestiekről, akikhez a Budapest tüdejének tartott pilis erdők felől eljut a szennyezett levegő.
A párt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz környezet- és közegészségügyi károkozásért. Az ünnepek előtt többször mérték a szállópor koncentrációját egészségre károsnak Csobánkán és Pomázon. A Pest megyei településeken régóta probléma, hogy a kazánba elégetett szemét miatt szinte ablakot sem lehet nyitni fűtési szezonban.
A napokban a Levegő Munkacsoport is előállt egy ötlettel: bírságot és fokozottabb ellenőrzést követelnek a hatóságoktól. A Párbeszéd szerint nem a százezres bírság, a kazánok mellé állított rendőr a megoldás.

Forrás: OS

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .