fbpx

A sajtóban csatázik az NHSZ és Törökszentmiklós

A szoljon.hu hasábjain csatározik az NHSZ Szolnok és Törökszentmiklós polgármestere a kijelölés keretében elvégzett szolgáltatás színvonaláról.

Még december végén a törökszentmiklósi önkormányzati képviselő-testület rendkívüli ülésén olyan döntést hozott, hogy január 1-től ismét a Törökszentmiklósi Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. végzi a hulladék elszállítását. A nyár elején a testület még a veszteségek miatt adta fel a szolgáltatást, akkor ideiglenes közszolgáltatóként az NHSZ Szolnokot jelölte ki a katasztrófavédelem.

Markót Imre polgármester négy okot jelölt meg a saját tulajdonú cég újbóli igénybevételére:

  1. Az NHSZ Szolnok munkájának színvonalával nem voltak elégedettek
  2. A kijelölés jelentős többletköltséget okozott a városnak
  3. Az újraszámolt költségek immáron nem okoznak veszteséget
  4. A város feltett szándéka, hogy a szolgáltatási piacon tartsa a kommunális cégét

 

A polgármester kijelentéseit nem hagyták szó nélkül az NHSZ részéről. Lits László, az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője értetlenül áll a nyilatkozat előtt több ok miatt is.

Az NHSZ szolgáltatása a lakosságnak pluszkiadással nem járt, veszteséget nem termeltünk, a településnek többletköltséget nem okoztunk, munkánk színvonalát pedig a törvényi keretek között, jogszabályszerűen végeztük – hangsúlyozta a lapnak Lits László. Véleménye szerint a háttérben az önkormányzat saját cégének szolgáltatási piacon tartása áll.

A kérdés csak az, hogy a jelenlegi hulladékgazdálkodási koncepcióban van-e helye egy ekkora méretű szolgáltatónak?

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .