fbpx

Ez a 7 éves kisfiú saját újrahasznosító-bizniszét működteti

Ryan Hickman, kaliforniai kisfiú kinccsé változtatja a hulladékot: egy hulladék újrahasznosító vállalkozásba kezdett bele – írja a nyugat.hu.

Ryan számára az újrahasznosítás játék. Az már csak hab a tortán, hogy egy működő vállalkozást indított el ezzel!

A „Ryan Recycling” cég első gondolata akkor jött, amikor Ryan még 3 éves korában az apukájával elment a helyi hulladék újrahasznosító központba. Ryannek móka volt a szemét válogatása és a műanyagpalackok összenyomása. A szomszédságban híre ment a kisfiú játékának és beleegyeztek, hogy a Hickman családdal közösen gyűjtsék az újrahasznosítható hulladékot. Majd, a szenvedélynek híre ment a barátok, munkatársak körében is és így vált Ryanből egy fiatal vállalkozó.

A kis Ryan a szabadidejében válogat és törölgeti a palackokat, üvegeket és körülbelül hetente elviszi őket a helyi újrahasznosító üzembe – persze nem egyedül, a szülei ebben is támogatják és elviszik kocsival.

Ryan azóta már 7 éves lett és szülei szerint az elmúlt 4 évben 200.000 darab palackot válogatott ki és körülbelül 10 ezer dollárt, vagyis 3 millió forintot szerzett, amiből, ha tehetné, legszívesebben egy kukásautót venne, de a pénzt egyetemi tanulmányaira teszik félre.

Ryannek az újrahasznosítás egy win-win szituációt eredményez: védi a környezetet és egyúttal zsebpénzzel is gazdagodik.

A cikk szerzője: virga

A cikk megjelenése a nyu.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .