fbpx

Megkezdi a DAREH a gyűjtést

A jelenlegi szerződések alapján hatvan településen már a DAREH önkormányzati társulás saját cége, a DAREH Bázis Nonprofit Zrt. felel közszolgáltatóként a hulladékszállításért az alvállalkozóin keresztül.

Az elmúlt hónapokban többször beszámoltunk a DAREH elindulása körüli vitákról. A vezetőség cseréje után az volt a kérdés, hogyan tudja megkezdeni a működést a rendszer.

A szükséges engedélyeket beszerezték, a válogatómű újraindítása folyamatban van, illetve zajlanak a tárgyalások és a szerződések megkötése az önkormányzati tulajdonú szolgáltatókkal. A megjelent nyilatkozatok alapján talán kijelenthető az, hogy elmúlt annak a veszélye, hogy vissza kelljen fizetni a mintegy harminc milliárd forintos uniós támogatást.

A tervek szerint már januárban elkezdheti működését Békéscsabán a pályázati forrásból megvalósított válogatómű, mely rendelkezik minden szükséges engedéllyel, azt  követően pedig az első negyedév végére felállhat a teljes projektterületre vonatkozó üzemeltetési rendszer.

A gyűjtési, szállítási tevékenység bővülésénél a január 31-ei időpont lehet egy mérföldkő, mivel nagyon sok településen ekkor jár le a katasztrófavédelem általi kijelölés véghatárideje.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .