fbpx

A SIÓKOM üzemelteti az új válogatót

Ülésezett a hulladékgazdálkodási társulás elnöksége, közölte Lengyel Róbert siófoki polgármester a legnagyobb közösségi internetes oldalon.

A korábban komoly fejtöréseket okozó, a somi hulladéklerakó területén uniós forrásokból, a KÖZGÉP által megépített hulladék válogató mű üzemeltetése vonatkozásában döntést hoztak. Ennek értelmében a rendszert az önkormányzatok saját cégével, a SIÓKOM-mal kívánják a jövőben működtetni.

“Többször hivatkoztam az elmúlt időszakban arra, hogy álláspontom szerint a települések, így Siófok számára is rendkívül sokba került a hulladékgazdálkodás fenntartása. Veszteség finanszírozás címén, hatalmas összegeket kellett és kell még a továbbiakban is a rendszerbe töltögetnünk, azaz a ZÖLDFOK-nak átutalnunk, azzal együtt, hogy a hatósági árszabályozás okán alapból problémás a helyzet” – írta közösségi oldalán a polgármester.


A siófoki polgármester korábban közérdekű adatkéréssel fordult a ZÖLDFOK vezérigazgatójához, adjon tájékoztatást arról, hogy mennyi az illetménye, egyéb rendszeres juttatása és mennyi jutalmat vett fel az elmúlt években.

Kapott is választ a vezető illetményére és egyéb járandóságaira vonatkozóan, de a jutalmakra nem, ezért Lengyel Róbert újabb levelet írt, s még várja a választ.

“Állami cégről lévén szó, mindenkinek jogában áll tudni, hogy hova és mennyi folydogált a javarészt önkormányzatok által befizetett pénzekből” – tette hozzá a siófoki polgármester. 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .