fbpx

Indítja az integrációt az NHKV

Január végén megkereste a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) a települések vezetőit az integrációs törekvéssel kapcsolatos együttműködés erősítésének céljából. 

A honlapukon is közzétett megkeresés alapján az alábbi témakörökben kérik az együttgondolkodást:

  • az ellátásért felelős önkormányzatok szorosabb együttműködésével a már meglévő önkormányzati társulások jogi helyzetének rendezése, azok átalakítása, vagy új társulások létrehozása
  • a társulásokban részt nem vevő önkormányzatok társulásokhoz történő mihamarabbi csatlakozása, az ellátási felelősség átadás a társulásokra
  • egységes közszolgáltató kiválasztása a közbeszerzési törvény betartásával, ezáltal az egy régió, egy társulás, egy közszolgáltató modell megalkotása

Az NHKV Zrt. által korábban közzétett közszolgáltatási koncepció hatására, mint ahogy oldalunkon is arról többször beszámoltunk, már megindultak az egyeztetések, melyek helyenként komoly politikai felhangot is kaptak.

Kapcsolódó tartalom:

Nyilvánossá vált az NHKV közszolgáltatási koncepciója

A Köztisztasági Egyesülés november 22-24 között megrendezésre került konferenciáján a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) képviselői részletes tájékoztatást adtak a hazai hulladékgazdálkodás jelenéről és jövőbeni elképzeléseikről. Az NHKV Zrt. elnök-vezérigazgatója Weingartner Balázs úr ismertette a Koordináló Szerv 10 hónapos működése során megszerzett tapasztalatokat és iránymutatást adott a közszolgáltatóknak a jövőbeni tervekről mind a hulladékáramok, mind a regionális működési rendszerek vonatkozásában.

Facebook Comments

One thought on “Indítja az integrációt az NHKV

  • 2017/02/02 at 16:07
    Permalink

    Ez jó! Az érvényes közbeszerzési törvénnyel kiválasztanak az egyet, mert csak egy maradhat. Valaki nagyon szeret mozizni.
    A társulások mikor mennek át állami tulajdonba?
    ..és aki nem akar belépni a társulásba…. ja persze olyan nincs

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .