fbpx

Depóniagáz erőműbe fektet az Alteo

Az Alteo kizárólagos tulajdonában álló ALTSOLAR Kft. közel 300 millió forint értékű beruházás keretében 499 kilowatt kapacitású kiserőművet létesít a debreceni hulladékkezelő és hulladéklerakó telepen keletkezett depóniagáz hasznosítására.

A projekt a Társaság másik leányvállalata, a CIVISBIOGÁZ Kft. által szintén a debreceni hulladéklerakó területén 2010 óta sikeresen működtetett depóniagázos erőmű mintájára készül az eddigi működési tapasztalatok alapján, illetve a hulladéklerakót üzemeltető cég terveire alapozva.

Az új depóniagázt hasznosító erőmű rendelkezik a szükséges engedélyekkel és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiadott, 5 évre szóló Kötelező Átvételi Rendszer jogosultsággal, ami alapján a megtermelt villamos energiát támogatott áron tudja értékesíteni.

A szükséges eszközök gyártása, valamint a gázkutak fúrása megkezdődött, a berendezések telepítése 2017 májusában várható.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .