fbpx

Nem a hulladékgyűjtők megszüntetése a cél

Reagált a Pilisi Parkerdő Zrt. a portálunkon is megjelent hulladékgyűjtő edények megszüntetésével kapcsolatos hírekre, melyet változtatás nélkül az alábbiakban közlünk:

“Az elmúlt napokban a sajtó egy része foglalkozott a hírrel, amely szerint a Pilisi Parkerdő Zrt. meg kívánja szüntetni az általa kezelt erdőterületeken található hulladékgyűjtőket. A hír forrása egy, a Parkerdő által a területén működő önkormányzatoknak küldött, szokásos tájékoztató levél, amelyben beszámolunk arról, hogy egy átfogó erdő-környezetvédelmi program előkészítésén dolgozunk, s ennek részeként megvizsgáljuk a kihelyezett hulladékgyűjtők ritkításának, egyes helyeken pedig megszüntetésének lehetőségeit.
Tervezett környezetvédelmi programunk célja az erdei hulladék okozta természetkárosítás megelőzése közösségi összefogással. Terveink tehát arra irányulnak, hogy a jelenleginél tudatosabb közösségi magatartás, a szemétmentesebb erdők kevesebb hulladéktárolót indokoljanak, a közösen tisztábbá tett erdők pedig egészségesebbek legyenek, sokkal több értéket és örömet nyújtsanak a teljes társadalomnak. Idén egy önkormányzattal közösen egy kisebb, városi erdőterületen pilot projekt keretében vizsgáljuk meg a gyakorlatban a minél szélesebb körű természetvédelmi összefogás működőképességét, ennek tapasztalatait összegezve határozzuk meg a környezetvédelmi program kiterjesztésének irányait. “
Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .