fbpx

Újabb informatikai fejlesztést indított az NHKV

Újabb informatikai fejlesztést indított a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) a haszonanyagértékesítéshez kapcsolódó informatika rendszerük kialakítására.

Az NHKV Zrt. a 2016. július 1. napján hatályba lépett Ht. rendelkezések alapján a közszolgáltatás körébe tartozó hulladék, így a haszonanyag tulajdonosa is. A koordináló szerv 2016. július 1. napja óta folyamatosan méri fel külön, s a közszolgáltatók rendszeres adatszolgáltatása alapján a keletkező mennyiségeket, keletkezési helyeket, az országos koordináció ellátásához szükséges adatokat.

Az átlátható, országos célkitűzésekkel összhangban álló haszonanyaggazdálkodáshoz kiemelkedő közérdek fűződik, az NHKV Zrt. a tulajdonosi státusz törvényi szintre emelkedését követően az eljárás lefolytatásához szükséges adatok rendszerezését megkezdte, tekintettel annak országos szintű kiterjedésére az értékesítéshez szükséges informatikai rendszer feltételeinek kialakításához szükséges idő elteltét követően vált lehetségessé a feltételrendszer meghatározása, közbeszerzés megindítása.

Az NHKV Zrt. számára a 69/2016. (III.31.) kormányrendelet írja elő a haszonanyagok kezelésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat és adatszolgáltatási kötelezettséget. NHKV ezen kötelezettségének eleget téve egy haszonanyag készlet kezelést és értékesítést támogató informatikai rendszert  kíván létrehozni, a minél transzparensebb szolgáltatás céljából.

Az NHKV Zrt. célja a keletkező haszonanyag készletek feletti átlátható kontroll megteremtése, és a haszonanyag kereskedelem hatékony elektronikus keret rendszerbe való csatornázása.

Facebook Comments

One thought on “Újabb informatikai fejlesztést indított az NHKV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .