fbpx

Konferencia a környezetvédelmi igazgatás aktuális helyzetéről

Annak érdekében munkálkodunk, hogy a jogszabályok és az ügyintézési határidők betartása mellett ügyfélközpontú legyen a környezetvédelmi hatósági rendszer – hangsúlyozta megnyitójában Dr. Rácz András helyettes államtitkár „A hazai környezetvédelmi igazgatás aktuális helyzete – az új szervezeti és jogszabályi változtatások bemutatása” című konferencián.

A Herman Ottó Konferencia Központban rendezett eseményen Rácz András felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt években nagyon sok változáson ment keresztül a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó ágazat, amelyet érdemes egy konferencián áttekinteni, kiértékelni.

Kép letöltése

Fotó: Francz Ilona/FM

A legutóbbi átalakítást követően az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség 2017-től önálló főosztályként a Pest Megyei Kormányhivatalba integrálódott. A Főfelügyelőség emisszió-kereskedelemmel kapcsolatos feladatai a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, a Főfelügyelőség részét képező Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság pedig a Földművelésügyi Minisztériumban létrejövő új helyettes államtitkársághoz került. Ezzel együtt a megyei szintű járások vették át az elsőfokú környezetvédelmi és természetvédelmi feladat- és hatásköröket.

Dr. Rácz András kiemelte, a szakmai felügyeletet továbbra is a Földművelésügyi Minisztérium látja el.

Kép letöltése

Fotó: Francz Ilona/FM

Béres András a Herman Ottó Intézet Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóságának vezetője elmondta, fontosnak tartotta az Intézet a konferencia megszervezését, mert az új hatósági rendszer eddigi tapasztalatainak értékelése a szakmai szervezetek közötti hatékony munkavégzést segíti.

(Herman Otto Intézet/FM/kormany.hu)

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .