fbpx

Áprilisban jön az újabb szemétszámla

Áprilisban kapják kézhez a szegediek a következő három havi szemétszámlát. Az állami holding idén már nem kötött bérszámlázási szerződést a Szegedi Hulladékgazdálkodási céggel, így ezentúl országosan állítják ki a számlákat – írja a szeged.hu.

Sok szegedi és környékbeli lakó aggódik amiatt, hogy idén még nem kapott szemétszámlát. Egy részüknek gondot okozott, hogy tavaly karácsony előtt 4 havi díjat számlázott ki egyszerre az ezzel megbízott Szegedi Hulladékgazdálkodási cég. Ennek oka az volt, hogy a szolgáltatást tavaly áprilisban az állam vette át, de a számlázáshoz szükséges infrastruktúra még nem állt rendelkezésükre, a feladatot végül a helyi cégekkel végeztették el. Ezért csúszott a számlák kiállítása és kipostázása.

Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatója elmondta, a háztartások áprilisban 3 havi számlát fognak kapni, ezt követően júniusban érkezik majd újabb számla. Tehát előreláthatóan a lakosságot nem terhelik majd egyszerre több számlával.

Az ügyvezető szerint az állami vagyonkezelőnek mostanra elkészült a számlázási rendszere és ezentúl a számlákat önállóan bocsátják ki. A szegedi cég ezt követően csak estei számlákat bocsáthat ki és csak az előző évi számlázással kapcsolatos tevékenységet végezheti.

A vagyonkezelő a jogszabályok szerint negyedévente számláz, tehát a szegedieket mindössze annyi változás érinti, hogy a korábbi két havi helyett, három havi szemétdíjat kell befizetniük. A tömeges számlázás indulása az első negyedéves  időszakra legkorábban április 15. után esedékes.

A cikk megjelenése a szeged.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .