fbpx

A SPAR megelőzi a hulladék törvény módosítását

A SPAR Magyarország már valamennyi SPAR és INTERSPAR áruházában biztosítja a csomagolási üveghulladék elhelyezését.

A  SPAR Magyarország partnere, az ARW Magyarország Kft.  egy országszerte bárki számára könnyen elérhető rendszert fejlesztett ki, melynek célja a háztartásokban keletkező csomagolások hatékony visszagyűjtése. Az együttműködés keretében a SPAR áruházaiban üveggyűjtő edényeket helyeztek el, hogy a környezettudatos vásárlók segítségével nőjön a szelektíven gyűjtött üveghulladék mennyisége. Az évente hazánkban keletkező csomagolási üveg közel 100.000 tonna, a visszagyűjtésre és újrahasznosítása előírt 60%-ot egyelőre nem tudjuk teljesíteni, ezen segít az ARW és a SPAR Magyarország közös kezdeményezése.

Az ARW Magyarország Kft. 2010-ben hozta létre az egyedülálló technológiai felszereltséggel rendelkező üveghulladék-hasznosító üzemét, ahol a legújabb generációs optikai válogató berendezések segítségével a különböző gyűjtési módszerekkel és minőségben beérkező csomagolási üveghulladékokból az üveggyáraknak kiváló minőségű üvegcserép-alapanyagot állít elő. A technológia Magyarországon egyedülálló, mivel ilyen modern gépek, berendezések sehol máshol nincsenek az országban. Az üvegcserép előállításával mind az üveggyárak, mind a környezetvédelem jelentős előnyökhöz jut, hiszen energiát spórol meg az új üveg előállításakor (1300 helyett csak 900 Celsius fokra kell hevíteni az olvasztókemencét), az üveggyártáshoz szükséges alapanyagokat (kvarchomok, mészkő) teljes mértékben helyettesíti, és csökkennek a környezeti terhek, valamint a széndioxid-kibocsátás is.

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti, hol található az Önhöz legközelebbi üveggyűjtő pont: http://www.uveggyujtes.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .