fbpx

Tisztogatás, rendteremtés – kémelhárító lesz az FKF új vezére

Göbölös László egykori kémelhárító dandártábornokot nevezi ki a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. élére Tarlós István főpolgármester – írja a hvg.hu.

A fővárosi hulladékszállító cég jelenlegi vezérigazgatója még be sem nyújtotta felmondását április végén, amikor Tarlós István főpolgármester már sietve bejelentette távozását. Nem adott alkalmat arra, hogy meggondolja. Meg nem erősített városházi információk szerint Tarlós bizalmasa, Földi László biztonságpolitikus tanácsára ülteti az Alkotmányvédelmi Hivatal egykori főigazgatóját a vezérigazgatói székbe, mondván a cégre ráfér némi tisztogatás, rendteremtés. A cég az elmúlt években valóban sokszor szerepelt a botránykrónikákban, beleértve Csontos István gyanús tanácsadói szerződéseit is.

Csontos kurta-furcsa távozása mögött sokan véltek rejtett indítékokat felfedezni. Így például elképzelhetőnek tartják, hogy az NHKV állítólag küszöbön álló vezérváltásakor az FKF vezérnek is osztanának lapot. Mások a Tombor–Habony–Rogán-féle érdekkör fővárosi előretörését látják az események mögött, de olyan is akad, aki Csontos gyanúsnak talált tanácsadói szerződését, illetve a túlságosan lassan haladó intelligens kuka-projektet látják mögötte. A vezérigazgató szerint mindezekről szó sincs. A kormánypárti üzleti kör nem zsarolta meg, az NHKV vezetői székét pedig aligha foglalhatná el, mivel nem tartja valószínűnek, hogy megkaphatná azokat a garanciákat, amelyekkel elfogadná azt.

További részletek a hvg.hu oldalán ide kattintva érhetők el.

A cikk megjelenése a hvg.hu weboldal hozzájárulásával történt.

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .