fbpx

Országos fenntarthatósági szakmai napot tartanak

A globális éghajlatváltozás településekre, városi ökoszisztémákra gyakorolt hatásairól tart országos fenntarthatósági szakmai napot csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE).

    Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: a városok növekvő népessége, az egyre csak fokozódó fogyasztás próbára teszik a települések különböző ellátórendszereit és a természeti környezetet is. A fenntartható városok létrehozása a jelenkor egyik legnagyobb kihívása, hiszen nemcsak környezeti és technikai problémákról van szó – mint a klímaváltozás, a fenntartható energia- és hulladékgazdálkodás -, hanem társadalmi jellegűekkel is (nyomornegyedek, bűnözés). A szakemberek szerint a megoldások jelentős része a városokban fog megformálódni – írták.
A csütörtöki konferencián nyolc szekcióban fogják mindazon kérdéseket megtárgyalni, amelyeknél a tudományterületek közötti együttműködés a leginkább elősegítheti a klímaváltozás megértését és a rá adott válaszok megtalálását. Így egyebek mellett szó lesz a települési vízgazdálkodásról és élelmiszerbiztonságról, a városi ökoszisztémákról, az emberközpontú gazdasági modellekről és a fenntartható városok koncepciójáról.
Az NKE Fenntartható fejlődés tanulmányok kabinete által szervezett nemzetközi tudományos konferencián olyan előadók is ismertetik a kutatásaikat, mint Charles Vörösmarty, a City College of New York professzora, Szöllősi-Nagy András, az UNESCO Hidrológiai Program elnöke vagy Bartholy Judit, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára. A rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .