fbpx

Az NHSZ megvásárolhatja a polgári gumiégető és áramot termelő céget

Irányítást szerezhet az NHSZ Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft. a gumihulladék-hasznosítást és villamosenergia-termelést végző Star Power Vagyonkezelő Kft. felett, mivel ez nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Szerdai közleménye szerint a GVH először zárt le olyan versenyfelügyeleti eljárást, amelynek bejelentése a versenytörvény idén január 15-től bevezetett új alternatív küszöbértéke alapján történt.

A január 15. után létrejött összefonódások közül főszabály szerint azokat kell a GVH-nak bejelenteni, amelyeknél a vállalkozáscsoportok együttes előző évi árbevétele 15 milliárd forint felett volt, és közülük legalább kettő árbevétele meghaladta az 1 milliárd forintot.

A küszöbszámokat el nem érő összefonódásokat is vizsgálhatja a versenyhivatal, ha az érintett vállalkozások nettó árbevétele együttesen meghaladja az 5 milliárd forintot, és felvetődik, hogy az összefonódás jelentős mértékben csökkentheti a versenyt.

A közlemény szerint a Star Power részesedése a villamosenergia-termelési piacon, így a tranzakció miatt bekövetkező piaci változás nem volt jelentős, emellett a GVH a Star Power gumihulladék-beszerzési piaci részesedését is figyelembe véve, nem talált beavatkozásra okot adó hatást.

MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .