fbpx

Nemzetközi tesztben az elektromos kukásautó Miskolcon

Az első nemzetközi tesztnapra Spanyolországból is érkeztek Miskolcra. A városban kiemelten fontosak az olyan környezetbarát beruházások, amilyen például a CNG buszbeszerzés is volt – írja a minap.hu.

Az elektromos kukásautóban az akkumulátorok a dízelmotor és sebességváltó helyére van berakva, a fülke alatt található az akkumulátor pack. Az új, elektromos, környezetbarát és a szemetet tömörítő kukásautó – amit ma teszteltek Miskolcon – 18 tonnás, végsebessége 80 km/óra és 6 óra alatt feltölthető. Maximális teljesítmény mellett is halkabb, mint a hagyományos kukásautó. A környezetbarát járművet a Debreceni Egyetem egy Kft.-vel közösen, három év alatt fejlesztette ki.

elektromos_kukasauto_170524_ja_8.jpg

Fotó: Juhász Ákos

– Az autó károsanyag-kibocsátása nulla – ismertette Kőszegi Dániel, az Electromega Kft. Debrecen tulajdonos ügyvezetője. – Semmi füst, semmi zaj tehát. Ez a jövő!

A MiReHuKöz Kft.-nél az innovatív és környezetbarát megoldások elsődlegesek, ezért két éve együttműködnek a gyártó céggel és tesztelésre is befogadták a járművet. Ladányi Roland műszaki igazgató elmondta, az elektromos kukásautó fejlesztésénél az első pillanattól ott voltak mint együttműködő partner a gyártó debreceni cégnél.

elektromos_kukasauto_170524_ja_3.jpg

– Az autó járt nálunk többször, mivel Debrecenben a domborzati viszonyok nem tették lehetővé, hogy dombos vidéken is teszteljük az autót – tette hozzá.

A mai a jármű első nemzetközi tesztje volt. A spanyol küldöttség munkatársa vezette az autót, aki konkrét, kézzel fogható tapasztalatokat is szerzett az elektromos kukáskocsiról.

elektromos_kukasauto_170524_ja_13.jpg

– Barcelonából érkeztünk, mert érdekel minket ez az alternatív megoldás, az új technológia – mondta Adriá Ametller, a CLD Corporation részéről. – Egy hasonló hulladékszállító céget üzemeltetünk. Ott sajnos a hagyományos autógyárak nem adják ezt a hajtástechnológiát, ezért jöttünk el megnézni ezt az autót, amit az Electromega fejleszt.

elektromos_kukasauto_170524_ja_19.jpg

Az elektromos jármű 61 százalékban magyar termék. Évente körülbelül 450-et gyártanak majd belőle, és ebből egyharmad részüket magyar piacra.

A cikk megjelenése a minap.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

One thought on “Nemzetközi tesztben az elektromos kukásautó Miskolcon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .